HomeEen fotoshoot, hoe werkt dat?  Terug

Uitleg fotoshoot

Hieronder vindt je uitleg over wat jij mag verwachten van en tijdens een fotoshoot.

Afspraak voor een fotoshoot:
Nadat je je hebt aangemeld ( via de contactgegevens ) voor een fotoshoot neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Ik vind het belangrijk te weten wat jij graag wilt en wat jouw wensen zijn. Het moeten tenslotte jouw mooiste foto's worden! U kunt vooraf al naar voorbeeld foto's kijken en wat je zoal mooi vindt. Verder zal ik vragen wat je precies wilt wat voor shoot in de studio of op locatie.
Ook spreken we af waar en wanneer de shoot plaats zal vinden.

Jouw voorbereiding voor de fotoshoot:
Indien van toepassing heb je eventuele lichaamsbeharing geschoren. Je hebt niet te lang in de zon gezeten of onder de zonnebank gelegen, zodat je niet verbrand bent. Verder heb je natuurlijk kleding en accessoires uitgezocht die je mee wilt nemen naar de fotoshoot.
Voor kleding advies klik hier kledingadvies.

Op de dag van de fotoshoot zelf:

Mogelijk ben je zenuwachtig. Bedenk dat dat heel normaal is, zeker als je nog nooit hebt geposeerd. Neem alles mee dat je hebt ingepakt en zorg dat je op tijd komt. Niets is vervelender dan bezweet en te laat binnen komen op je afspraak. We gaan niet direct van start. Om even tot rust te kunnen komen van wellicht de eerste zenuwen, bespreken we u wensen en mijn ideeën ook vraag ik altijd te tekenen voor u gegevens en/of voor <18.

Daarna starten we met de fotoshoot. Ik laat je eerst wat eenvoudige poses aannemen. Daarna leggen we de lat steeds wat hoger. Bedenk hierbij dat vaak de gekste poses de leukste resultaten geven. Tussendoor laat ik je al wat resultaten zien, zodat je alvast een idee hebt van hoe de uiteindelijke resultaten zullen zijn. Tijdens de fotoshoot krijg je uiteraard de gelegenheid om je te verkleden.

Na de fotoshoot:
Na de shoot ga je waarschijnlijk moe naar huis. Ja, het leven van een model is zwaar.  Als jij naar huis bent, begint voor mij het nakijken/bewerken van de foto’s en het maken van de speciaals. Als ik daarmee klaar ben, mail ik u de foto's in klein formaat of in hoge resolutie net wat u wensen zijn ( via wetransfer ). U kunt dan u foto’s via wetransfer binnen halen en bekijken. Als u dat gedaan heeft kunt u aangeven welke foto’s u wilt bestellen. Nadat je deze nummers aan mij hebt doorgegeven,maak ik u bestelling klaar indien u veranderingen wilt bewerk ik die foto's en stuur ik je de bestanden toe zodat jij over de digitale negatieven kan beschikken.