HomeBaby en kinderfotos  Terug

Bij welke shoot welke leeftijd.

Baby en kinderfotografie

Een vraag die ons veel gesteld wordt is: Wat is de beste/leukste leeftijd voor een fotoreportage van mijn baby na een newborn reportage (ouder dan 14 dagen)?
Vanaf een week of 2 zijn baby’s vaker wakker en is het niet meer mogelijk om ze op de typerende newbornwijze te fotograferen. Vanaf dan is een fotoshoot met ongeveer 4 maanden (als ze het hoofdje zelfstandig omhoog kunnen houden) weer aan te raden en dan tussen 6 en 10 maanden (wanneer ze eventueel met ondersteuning kunnen zitten). Vervolgens weer rond de eerste verjaardag.

Bij baby’s tot een maand of 6 krijg je mooie en pure foto’s wanneer zij bloot worden vastgelegd op de foto. Wanneer je favoriete kleertjes hebt waarin je de baby ook graag gefotografeerd wil hebben, trek deze dan als eerste aan. Omkleden is meestal niet baby’s favoriet.
Is je baby ouder of wil je liever niet dat je kindje bloot op de foto staat, leg dan alvast een paar setjes kleding klaar. Rompertjes zijn hierbij ook vaak leuk!
Vermijd hierbij drukke prints met tekst.

Heb je zelf nog bepaalde wensen (denk hierbij aan bepaalde houdingen of een leuke accessoire zoals een knuffel)? Dit kun je voor de fotoshoot bij mij aangeven.

Wilt u voorbeeld foto’s zien kijk bij babyfoto’s of klik hier.

Heeft u na het bekijken van mijn foto's interesse en/of vragen, neem dan gerust vrijblijvend contact met me op. Ik informeer u graag!